Assalamualaikum. This is themyra land. :)FOLLOW | HOME
('Tiny Book #Amyra Imanie Story




Diary | Myself | Chatbox

Job Hunter
Tuesday, 19 May 2015

Assalamualaikum...

Huh. Kalau boleh, mahu saja aku mengeluh. Boring yang teramat sangat aku duduk rumah nie. Masa habis spm dulu aku boleh tahan lagi duduk rumah tidak buat apa apa. Mahu kerja pun ibu macam mahu tidak mahu jaa kasi aku. So aku decide untuk berdiam sahaja dirumah. Jadi anak yang mendengar kata laa katakan.


Kali nie cuti tersangat lah bosan. Aku cuti menunggu. Habis masa dengan menunggu sahaja. Yaa Rabbi. Bosan. Tunggu result praktikum keluar. Tunggu result upu bulan ogos. Tunggu graduation day. Pergh! Cuti ku terbuang dengan hanya menunggu 😥


Selepas beberapa hari aku sampai sini, aku memg sudah mula bergerak untuk mengisi msa lapang ku. Aiseh. Masa lapang gittew. Aku dah naik turun PPD untuk berurusan isi permohonan guru ganti. Tapi sampai laa nie tiada panggilan yang aku terima. Sabo je laa. Zaman sekarang,sapa ada cita2 mahu jadi cikgu tue, emm cari laa cita2 lain. Sebab sekarang nie lambakan graduan guru sangat banyak. Tapi depends laa jugak pada rezeki masing masing. Hehehe 😁


Aku ada jugak pegi walk-in interview. Kerja di popular bookstore. Aku dapat, tapi kena area kl. Aku dont mind sangat. Yang penting ada kije part time. Sebab aku dah boring duduk dekat rumah. Sekali aku tanya ibu aku pasal aku nak kerja tue, terus ibu aku kata "takpayah laa long.Cari area sini jaa" . Dan aku terus mendiamkan diri hari demi hari. Terpaksalah ikut cakap ibu. Jadi anak jangan derhaka 😂


Now, aku try lagi cari yang lain. Aku nak try jdi teacher dekat little caliph pulak. Harap harap dapat laa. Masa aku sudah banyak terbuang nie. Haih. Kome kome semua doakan laa aku yaa. Mana laa tau doa kome kome tue dimakbulkan. Hehe.


Anyway, thanks for reading. Keep in touch.
#JobHunter #Bosan #RIPMH #alfatihah  

0@themyra (s)
Come back untuk yang ke berapa kali ?
Sunday, 26 April 2015

Assalamualaikum !

Hai reader ! Ya Allah , rindunya dengan blog sendiri . Lama gila tak update . Last update Jan 2014 . Ya Rabbi . Setahun lebih jugak tue . Nampak sangat iolls busy . kahkahkah . Busy laa sangat .

Btw , Alhamdulillah . Alhamdulillah for everything . 2015 tahun yang penuh dukacita bagi aku setakat nie . Januari - April . But , yeah . Alhamdulillah . Aku jalani dengan baik! Im survive ! :D

Emm , hari nie aku nak kongsi satu cerita sedih aku . Cerita yang mana kawan-kawan aku semua sudah sedia maklum . Aku baru jaa kehilangan seorang kawan rapat , besfriend , bestfriend forever , something like that laa . Kalau mahu kata baru tue , aku rasa memang baru . Tapi sudah lebih 100 hari . Bagi korang baru k lama ?

Kawan aku tue lelaki . Nama dia mukhlis . Mohd Mukhlis Hakim Bin Ahmad . Kalau korang perasan , aku ada mention nama dia sekali dekat entry sebelum nie . Dia pergi buat selamanya masa 11 Jan 2015 . Masa tue jugak flight aku dari Tawau - KL . Yup . Kami rancang nak balik kg Bestari Jaya at the same day . So , masa dia otw balik ke kg BJ , dia kemalangan :"(

He is not the one yang meninggal . Ada sorang lagi yang pergi selamanya . Aizat . His cousin . Dalam kereta tue ada 4 orang . Mukhlis , Aizat , Aizudin and his friend ( idk who ) . 2 meninggal . Mukhlis and Aizat . 1 koma . Aizudin . 1 cedera . His friend ( idk who ) .

Flight aku dari Tawau dalam pukul 2 lebih . Sebelum flight aku ada kol Mukhlis . Dia cakap , masa tue dia dekat mana tah . Nak main dota . Then baru bergerak balik ke bj . And he said , bila aku sampai bj , dia pun akan sampai . So aku cakap " Okay . Jumpa nanti " . Sangat  confident aku cakap "jumpa nanti" . Rupa-rupanya itu lah kali terakhirnya aku dengar suaranya . AllahuAkhbar :"(

Sesampainya di KLIA2 , aku baru sedar yang topup aku takda . So , internet lost . So , aku decide isi masa sampai BJ jaa . Aku ada dua fon . Fon yang satu lagi tue nokia cikai jaa . Masa tengah isi perut dekat KLIA dalam pkul 6 lebih aku try kol dia . Tapi masa tue aku kol tak jawab . So , aku ingat dia okay2 jaa . Like nothing happen . Sesampainya aku di BJ baru laa aku topup dan on internet . Masa tengah kemas barang tetiba fon bunyi . Aku tengok fon . Somebody yang aku tak expect chat aku di wechat . Tikah . Tapi soalan dia buat aku tak senang . Dia tanya kalau aku tau pasal mukhlis . Then aku kata aku tak tau . Then she said mukhlis dah takda . Innalillahiwainnalillahirajiun . Masa tue aku just fikir mukhlis sakit or whaterver dan bukannya meninggal . Aku tnya tikah betul k ? Dya kata betul . Masa tue jugak air mata aku mengalir and aku rasa macam nak meraung . Tapi aku tahan semampu ku .

Aku cepat-cepat bagi tahu dekat housemate aku . Sebab masa tue diorang jaa yang ada . Kawan aku masa tue ikin and wien . Diorang pun rasa tidak percaya dengan pemergian mukhlis yang  terlalu cepat rasanya . Ikin thought it was a joke ( Ikin cuba think positive ) . Ikin try kol mukhlis , tapi yaa , tidak di jawab . Aku pun buka fb . Sebab tikah ada tunjuk gambar kak shara dihar , kakak kepada aizudin dan aizat update status dekat fb about it . Bila buka , yes . Its true ! Aku kehilangan sahabat aku . Sahabat dunia akhirat .

Masa tue fb aku asyik berbunyi di sebabkan pertanyaan dan kata semangat dari kawan-kawan mukhlis , keluarga dia dan ada juga cikgu dia . Terkejut jugak laa masa tue . Aku tak dapat nak jawab persoalan cikgu dia sebab aku sendiri tak tau kejadian tue macam mana masa tue . Tapi Alhamdulillah . Di saat aku rasa jatuh ada aura semangat yang aku terima dari kawan dan keluarga mukhlis . Terima kasih semua .

Apa-apa pun , Sekarang semuanya sudah berjalan seperti biasa . Aku pun sudah bangkit semula untuk bina semangat baru . Im trying hard ! Alfatihah buat Arwah Mukhlis Hakim dan Saiful Aizat . Moga kalian ditempatkan ditempat orang yang beriman . Salam Takziah buat Keluarga dan Rakan-rakan mereka . Be strong :)

Tq for reading. 

0@themyra (s)
Tomorrow :(
Monday, 23 July 2012

Assalamualaikum .


Hye ! ! Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak :) ehe . aku lambat erk nak ucap . sory-2 . im quite busy laa . anyway , hari nie dah masuk hari yang ke 3 umat islam berpuasa di bulan penuh barakah nie . yay ~ macam aku nak b tazkirah la pulak  . wkwkwk . so guys ? puasa tak hari nie ? ehem . ada yang tak puasa erk . ehe . tak pe . saya paham . girls problem . kekeke . 

hmm . u know what . hari nie aku sangat-2 laa tak bermaya . omo -______________- aku rasa nak tidur jek n tak nak bangun-2 / batal puasa koe  myra / aha . today 24 july . means esok 25 july rite ? Yeah . esok adalah hari aku fly k KK . ini juga bermaksud yang esok last aku jumpa parents aku , hari nie jugak last aku b buka dengan family aku . weyh ! !  sedih aku :'( / mata dah bkaca siot /

Boleh tak kalau aku tak nak pegi ?  wuuu . suka aty aku je kan tak nak pegi . nak study woi . aku kena pegi jugak . ergh ! tension .  

tadi kan , aku buka laa page Life In UNISEL at facebook . alaaa . nak taw laa kan mcm mna environment kat sana . so , aku pun tengok laa gambr-2 orentation april . uhu . kecut perut aku nengok nya . mcm aku tak bole nak lalui jek . aduih . dah laa orentation nnti nie msa puasa . weyh . masak laa aku . aku ada bca komen diorang kat gambr tuh . fasi tuh kata dya nak buat orentation masa aku nanti nie lebih garang . means ? lagi teruk ? amboi ! agak-2 arr . time tuh dah laa pusa . timbang rasa laa sikit wahai cik-2 senior sekalian . please / kelip-2 mata / . 

anyway , aku harap aku okay-2 jek kat sna . one thing yg buat aku risau ialah , aku risau tak boleh nak survive diri aku kat umah umi n baba . adui . masalh . dah laa diorang tuh alim-2 kan . aku nie tak da laa alim mna . huh . ntah laa mcm mna aku nak jalani kehidupan aku nie dekat umah umi n baba . Janggal kowt . wuuuu . dah laa raya aku tak balik ! ! POOR ;A; 

huh . apa pun yang terjadi pas nie . aku hadapi jek laa . ASSOBRUMINALIMAN . 

paipai guys . daoakan aku erk . ILOVEYOU . muah muah :x

ppyong ! Assalamualaikum :)


0@themyra (s)
result day !
Friday, 23 March 2012

Assalamualaikum . annyeong . 

hohoho . holla ladies and gentlemen . saya sihat . kamu sihat k ? if ill , nanana . cepat p jumpa dokter yah . huh . baru semalam saya balik dari rumah my pacik at ld . boring ouw saya  dsna . teda pa boleh d buat . aduih . on9 pun tidak bole . besa laa tue kn . teda bha BB dorg . jdi mna bole on9 kan . laen laa tadi law kita d jipun sana . ber koe d tengah bndar boleh juak tuh koe on9 \m/ . hahaha :D

okay . kemarin aku jalan maa kawn2 ku . seronok saya rasa . thanx kawan . love you . muahaha :* . dapat jalan n cita2 sama kamu sekejap pun saya rasa happy uda . bukan sllu kita boleh bersama . aiyuy . -____- saya rindu ouw sama kamu orang ! bila kita boleh jumpa lagi ya ?  ONE DAY .

anyway . pa2 pun yang terjadi pasnie , saya redha .



paipai fellas . saranghye :)



0@themyra (s)
21 MAC 2011 .
Monday, 19 March 2012

Assalamualaikum . annyeong :)

hyep ol 1 okay . hari nie aku rasa gelisah yang gila . takut + seram sejuk + cuak + excited . perasaan aku bercampur aduk . tidak taw laa yang mana satu yang kusai diri aku nie . *blank* . otak aku rasa macam jem jaa . kawan2 aku maybe rasa berdebar juak tue . yaa mcm aku . candidate mana yang tidak berdebar menuggu hari rabu yang bakal tiba . law ada yang tidak berdebar , saya tabik springggg . hahaha :D

anyway . 21 MAC 2011 bersamaan hari rabu . aku akan ke sekolah untuk ambil result . aku kena pergi sendiri . naik bas lai tue . abah tidak boleh hantar sebab abah kerja masa tue . so im alone . then , kawan aku kata result boleh ambil dalam jam 2 . hmm . jam 2 ? aduh ! masalh btul laa . aku mungkin awl tue . adui . apa laa aku buat d skola awal2 tue arr . ya ampun . nanti aku cari solve problem . dush ! =.=t

apa2 pun yang bakal jadi aku harap semuanya baik2 jaa . aku harap ALLAH mendengar doa hambanya yang inginkan keputusan SPM yang cemerlang . amiiinnn .

kawan2 semua , doakan kami ya . doa kamu semua amat laa saya hargai . terima kasih :)

paipai fellas . saranghamnida :* 

0@themyra (s)
|